Hoe om te gaan met je smartphone in de winter?
Je smartphone beschermen tegen sneeuw
Nu het volop winter is en sommigen wellicht van plan zijn om in te gaan wintersporten is het misschien handig om wat extra tips te krijgen hoe je het beste om kan gaan met kou en vocht met je smartphone.
Om te beginnen kunnen smartphonehouders al verschillende problemen ondervinden bij extreme kou.
De grote smartphonefabrikanten, o.a. Apple en Samsung waarschuwen in de algemene voorwaarden ook voor extreme temperaturen.
- Bij 10 graden Celsius wordt het beeldscherm bij de meeste telefoons al
wat minder fel. - Bij -10 graden krijgen sommige smartphones accuproblemen.
- Bij -20 gaan de meeste telefoons uit.
- Bij -30 krijgen de meeste toestellen accu- en lcd problemen.
- Bij -40 graden of nog lager werken alle smartphones niet meer.
Samengevat kunnen we dus zeggen dat de meeste smartphones niet opgewassen zijn tegen temperaturen tussen de 10 en -40 graden en lager.
De 2 grootste problemen zijn een batterij die niet goed meer werkt en een langzaam werkend lcd-scherm.
De reden dat de batterij sneller leegloopt bij lage temperaturen, komt doordat de chemische reactie die elektronen van het ene contact naar de andere laat stromen, nu langzamer gaat. Bij kou hebben de batterijen meer energie nodig om de telefoon te kunnen laten functioneren. Hierdoor loopt het toestel sneller leeg als het koud is.
In de meeste gevallen zal de smartphone en batterij weer goed werken nadat het toestel is opgewarmd. Soms kan het ook zo zijn dat de batterij blijvend slecht zal gaan werken. Mocht dit het geval zijn dan heeft jouw smartphone last van een “memory lock”.
Dat lcd-schermen door de kou niet meer reageren of blauw worden komt doordat het scherm met vloeibare kristal moleculen werkt. Door lage temperaturen kan de samenstelling van de moleculen verstoord worden en dit kan bubbels veroorzaken. Dit kan helaas tot blijvende schade aan het scherm leiden.
Verder kan bij koud weer ook de printplaat van je telefoon schade oplopen.
Wat nu te doen om je telefoon te beschermen tegen (extreme) kou?
1. Het beste zou zijn om om je smartphone uit te zetten met koud weer, maar dat is voor de meeste smartphone houders geen optie.
Wat je wel zou kunnen doen is je smartphone even de tijd gunnen om op te warmen. Wanneer er lucht in de smartphone ontstaat kan deze gaan condenseren en daardoor kan er vochtschade ontstaan.
Mocht het verschil in de binnen- en buitentemperatuur heel groot zijn kan je beter een kwartiertje wachten met het aanzetten van je telefoon
2. Als je batterij door de kou sneller leeg raakt is het misschien een idee een extra (externe) batterij, een powerbank, aan te schaffen. Om extra batterij te sparen kan je het scherm iets donkerder zetten en je mobiele data en gps uitzetten. Verder kan je beter zoveel mogelijk apps en functies uitzetten.Als laatste tip is het belangrijk om je smartphone warm op te bergen. Het handigst is om je telefoon in je binnenzak of broekzak te bewaren. Doordat het toestel tegen je lichaam aan zit blijft het toestel warm en blijft de batterij ook beter werken.
3. Als laatste tip is het belangrijk om je smartphone warm op te bergen. Het handigst is om je telefoon in je binnenzak of broekzak te bewaren. Doordat het toestel tegen je lichaam aan zit blijft het toestel warm en blijft de batterij ook beter werken.
Hopelijk hebben deze tips je nog wat nuttige informatie gegeven en kom je samen met je smartphone de koude winterdagen goed door.
Één aanspreekpunt voor alle smartphone reparaties
Steeds meer bedrijven maken gebruik van onze diensten. Hoe makkelijk is het voor een bedrijf om één aanspreekpunt te hebben voor alle vragen omtrent zakelijke telefoons en tablets. Zo kunt u bij ons terecht voor telefoon reparatie, tablet reparatie, laptop reparatie, verkoop van nieuwe en refurbished smartphones. In het nieuwe jaar gaan wij een aantal nieuwe diensten lanceren zoals zakelijke mobiele abonnementen en mobile device management (MDM). Deze diensten zullen alleen beschikbaar zijn voor bedrijven. Verder kan iedereen bij ons terecht voor een telefoon of tablet reparatie!
Een telefoon met waterschade of vochtschade
Is je telefoon toch in de sneeuw gevallen of in aanraking gekomen met water dan bestaat er nog kans deze te laten te repareren. Bij Repair IT Now hebben wij ervaring met iPhone toestellen of Samsung telefoons met waterschade (ook voor alle andere merken). Helaas kan er niet op deze reparatie gewacht worden omdat wij het moederbord van je smartphone een aantal keer chemisch gaan reinigen. In een andere blog bespreken wij de eerste stappen wat je moet doen bij waterschade
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!